D
H
M
S

L’estrella s’anomenarà Kipsang?

Cada any, des de fa ja unes quantes temporades, la Mitja Marató de Granollers té com a tradició portar a l’atleta més destacat del moment, el més rellevant, el de major “caché”, tant en l’àmbit català, com a nivell estatal i internacional. Enguany, tot i que encara és aviat per començar a desgranar la margarida de qui serà l’escollit el pròxim 2 de febrer de 2014, hi ha un nom que l’organització hauria de sospesar com a primera opció; Wilson Kipsang.

Fa tres setmanes, a Berlín, aquest kenià patrocinat per adidas, el mateix “sponsor” de la Mitja, va batre el rècord de la marató, establint-lo en 2h03.23. Wilson Kipsang (res a veure amb Geoffrey Kipsang, tercer classificat a la mateixa marató berlinesa), és un kalenji nascut a Keiyo, com tants d’altres grans corredors kenians (Stephen Cherono, abans de nacionalitzar-se catarí i passar-se a anomenar Said Saaeed Shaheen, Abraham Cherono, Vivian Cheruiyot…), que han tingut en aquest punt de la Vall del Rift el seu bressol, i que després hi han delectat a la humanitat amb extraordinàries exhibicions atlètiques. Keiyo, a més de ser un punt geogràfic, és també el nom de l’ètnia que dona nom als que hi han nascut allà.

Wilson Kipsang és, sobretot, un atleta regular en la distància de la marató. Va debutar a París’2007, fent 2h07:14 i arribant tercer. Tres anys després va millorar la seva tarja de presentació maratoniana a Frankurt’2010, fent 2h04:57, i a l’any següent va millorar en 64 segons la seva marca en aquesta distància. Al 2012 va completar la marató de Londres en 2h04:44, i, enguany, ha fet 2h03:23 a Berlín.

La seva millor marca en mitja marató, aconseguida al 2012, és de 58:59 (Ras Al-Jaima, als Emirats Àrabs Units), assolida al 2012, i passant aquell dia en 41:35 pel quilòmetre 15. Tant de bo el poguéssim tenir a Granollers d’aquí a uns mesos, i ens regales una altra mitja per sota de l’horeta… Mentrestant, Wilson Kipsang continuarà acumulant gambada rere gambada a Iten, el lloc d’entrenament preferit, per excel·lència, dels millors fondistes kenians (i no kenians), i a on s’hi concentra la densitat més gran de figures fondistes del planeta. L’organització de la Mitja, doncs, ja té una idea per començar a negociar la contractació del “crack” de 2014. Una altra cosa serà que s’arribi, o no, a un acord amb el representant de Kipsang, o que l’atleta pugui o vulgui venir a córrer a Granollers per aquelles dates. El temps, com sempre, ens traurà de dubtes.

Per Albert Caballero Recio

SUBSCRIURE'M

Subscriu-te a la nostra newsletter i et mantindrem informat: