GRANOLLERS / LES FRANQUESES / LA GARRIGA

02 / 03 / 2025 / 9:30

D
H
M
S

El Xiprer, un projecte proper

amics-del-xiprer-2016

La Fundació el Xiprer Vallès Oriental ha nascut el juliol de 2015 de l’acord de la família Riera fundadora de la casa d’acolliment El Xiprer, de Càritas Diocesana de Terrassa que aplega les 8 parròquies que participen del magatzem d’aliments, de l’Ajuntament de Granollers, i de l’Associació Amics d’El Xiprer que dóna suport econòmic a través d’una xarxa de més de 800 socis que aporten una quota mensual pel manteniment de la Fundació

La Fundació vol acollir i acompanyar les persones, creant un espai de pau i respecte dedicant especial atenció als qui pateixen situacions de fragilitat, precarietat i exclusió social.

Els nostres objectius

  • Que la persona sense llar se senti acollida, escoltada i acompanyada.
  • Que les persones amb economia precària rebin el suport alimentari que necessiten amb dignitat.
  • Trencar amb la solitud, possibilitar el restabliment de relacions interpersonals i potenciar la participació i el diàleg.

El menjador d’El Xiprer

Cada dia el nostre menjador acull persones que hi esmorzen o hi dinen. Els voluntaris preparen esmorzars i dinars a la cuina de la casa i comparteixen la taula amb totes aquestes persones. Aquest és l’espai on es fa la feina més important de la Fundació: l’acompanyament a la persona.
30 esmorzars i 60 dinars CADA DIA
33 voluntaris ajuden a la cuina i acompanyen les persones en els seu dia a dia

El magatzem d’aliments

El magatzem està situat al Polígon Industrial d’El Ramassar de Les Franqueses del Vallès. L’espai es distribueix en 2 grans naus de 600 metres quadrats cadascuna . Una de les naus serveix per emmagatzemar tots els aliments i l’altra és la zona on els voluntaris preparen els carros amb els lots que han de donar a les famílies.
Aquesta nau disposa d’un petit obrador on els voluntaris preparen els productes frescos principalment les verdures i la fruita que rebem de donacions de botigues, minves dels supermercats i comerços de proximitat.

1.000 lots i 636 persones ateses CADA MES
8 parròquies que reparteixen al magatzem
90 voluntaris que hi treballen

Amics d’El Xiprer aporta els 10 euros de cada soci íntegrament a la Fundació El Xiprer.
Fes-te soci!

SUBSCRIURE'M

Subscriu-te a la nostra newsletter i et mantindrem informat:

[newsletter_signup_form id=2]