GRANOLLERS / LES FRANQUESES / LA GARRIGA

02 / 03 / 2025 / 9:30

D
H
M
S

«Domingo Catalán. De 0 a 100», d’Ignasi Gaya

domingo-catalan-01

Si hi ha un personatge que tothom vinculi a l’atletisme popular, aquest és en Domingo Catalán. A finals dels anys 70 va formar part del primer equip català que va córrer la primera marató de Nova York i, després, el seu nom va començar a sonar amb força quan va guanyar la primera cursa d’El Corte Inglés. Fins i tot els reclusos de la presó Model l’animaven quan la marató de Barcelona hi passava per davant. Més tard es va proclamar campió del món de 100 quilòmetres. Convertit en una icona de l’atletisme popular, en Domingo va contribuir a transformar les curses de carrer en el fenomen de masses que avui coneixem.

domingo-catalan-02

Un cop repassades les vivències que he explicat en aquest llibre, he arribat a una conclusió: sóc un tipus afortunat. I em sento així perquè he tractat de fer moltes coses tan bé com he sabut. No sóc tan ingenu per pensar que tot allò que he intentat portar a terme ha culminat amb èxit. Però també tinc clar que se n’aprèn molt més d’una derrota que no pas de cent victòries.Domingo Catalán

Ignasi Gaya i Fonts (Barcelona, 1970) és periodista i treballa a la secció de cultura dels Serveis Informatius de TV3. És autor de la novel·la juvenil Com una moto.

SUBSCRIURE'M

Subscriu-te a la nostra newsletter i et mantindrem informat:

[newsletter_signup_form id=2]