GRANOLLERS / LES FRANQUESES / LA GARRIGA

02 / 03 / 2025 / 9:30

D
H
M
S

2a Jornada míting internacional d’atletisme i campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme Open

Dos millors marques mundials i un rècord d’Àfrica al Serrahima

Dos millors marques mundials i un rècord d’Àfrica al Serrahima

Aquest dimecres 8 de juliol s’ha disputat la segona jornada del Campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme Open conjuntament amb el Míting Internacional d’Atletisme Centenari de la Federació Catalana a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona. Una extraordinària jornada d’atletisme que s’ha unes magnífiques prestacions dels atletes i una gran afluència de públic.
Dos atletes africans han estat les estrelles d’aquesta nit atlètica barcelonesa. L’atleta etíop, Genzebe Dibaba,ha complert totes les expectatives i ha protagonitzat una cursa de 1.500 metres inoblidable per a tots els assistents d’aquesta jornada atlètica. Desprès de córrer més de la meitat de la cursa en solitari ha marcat un registre de 3’54”11 que representa la millor marca mundial de l’any, rècord d’Àfrica, novena de tots els temps i la millor marca mai feta a l’estat espanyol.
També l’atleta de Djibouti, Ayanleh Souleiman, s’ha col·locat com a líder mundial de l’any als 800 metres marcar 1’43”08.
A la prova dels 1.500 metres, la victòria de la cursa ha estat pel kenyà Hillary Maiyo que ha marcat 3’35”20, la segona posició i el títol català ha estat per l’Adel Mechaal (AA Palamós) que amb un registre de 3’36”55 ha realitzat la millor marca espanyola de l’any i s’ha quedat a només 25 centèsimes de la mínima pel mundial de Pequin.
També cal destacar l’actuació de Sergio Ruiz (JAS) que s’ha proclamat campió autonòmic de 200 metres amb una marca de 20”97, marca que representa un nou rècord dels campionats. L’atleta vallesà també ha aconseguit la plata dels 100 metres amb 10”62. Per últim, assenyalar que l’Esther Guerrero (FCB) també ha millorat el rècord dels campionats dels 800 metres amb una marca de 2’03”35.

SUBSCRIURE'M

Subscriu-te a la nostra newsletter i et mantindrem informat:

[newsletter_signup_form id=2]